Bokrecension- tankeläsaren

Hej!

Hur mår ni? Jag mår fint. Idag har jag tagit det lugnt men jag har fått iväg ett mail till min lärare om vilken bok jag ska ha till kursen så vi får se vad nivåtestet visade. Får veta imorgon. Sedan har jag spelat in en video samt redigerat den och lagt upp den. Så en lugn dag men fått det viktigaste gjort och det var mailet. Nu ska jag ge er en bokrecension för igår kväll läste jag ut boken.

Handling:

Handlar om Katsa som är en särling med en speciell gåva. Hon tillhör en av de 7 kungadömmerna och får göra uppdrag åt sin kung. En dag så kommer det en prins till hennes hov. Prinsen heter Po och han är på fot för att leta efter sin farfar. Han hittas vid Katsas hov och Po och Katsa blir snart nära vänner. Hon och Po övar på att slås medans Pos farfar återhämtar sig. Efter ett tag ska Po åka vidare och leta reda på vem som gjorde illa hans farfar och Katsa bestämmer sig för att följa med och hjälpa honom. Deras resa blir en lång en men mycket händer mellan dem. Saker som Katsa aldrig hade tänkt sig. Jag tycker att boken var bra lite seg ibland men boken är klart läsvärd och den är indelad i 3 delar och mot slutet av andra och början av 3 delen så blev boken bättre och mer spännande. Denna serie är fristående.

Gillar man fantasy och games of thrones så gillar man nog denna bok. Nu ska jag försöka jobba med bloggen och sedan får det nog bli en dusch ikväll. Skulle ni vilja se en testar video?

Delar min senaste video här nere👇

Kram/Amanda

Personer som lägger väskan på sätet i kollektivtrafiken är något som…

Hej!

Hur mår ni? Igår tog jag en liten break från bloggen. Istället så läste jag mer eller mindre hela dagen. Jag har bestämt att innan februari är slut så ska jag vara klar med första delen i ”de utvalda” och jag tror det kommer ske för igår hade jag den diciplinen att läsa en bit av boken så nu är jag inne på sista delen. ca 110 sidor kvar av boken. Men jag tänker också att vi ska fortsätta i utmaningen så nu kör vi:

22 februari: Personer som lägger väskan på sätet i kollektivtrafiken är något som… jag inte brukar se hända så ofta men om. Så brukar jag tänka att jag hoppas personen får väskan tillbaka.

23 februari: Jag handlar gärna souvenirer under mina resor? Nja jag gjorde det nog mer förr när jag var liten men sist jag reste handlade jag kläder i London så det var väl det.

24 februari: Jag anser att sportlovet är… väldigt skönt att ha när man gick i skolan nu tycker jag inget speciellt om det då jag inte tänker på det. Synd att det inte är lika mycket snö i år för barnen.

25 februari: Semmeldagen idag, blir det en semla till dig? Nej i år blev det ingen semla och om jag minns rätt blev det ingen semla förra året. Tycker det är helt okej att äta det men inget måste.

Så nu har vi uppdaterat utmaningen. Vill du vara med tryck då på https://www.saramadeleine.se/2020/01/30/bloggutmaning-29-dagar-i-februari/ för att se alla utmaningar.

Nu ska jag sätta mig ikväll och försöka ha den diciplinen så att jag blir klar med boken har haft den här nu ett tag så det är dags att läsa ut den. Handlar bara om att ta mig tiden att läsa för när jag väl gör det, älskar jag att sitta med en bok. 😍

Kram/Amanda

Helgen börjar ta slut

Hej!

Hur mår ni? Jag mår bra jag har ju tagit det lugnt i helgen. Läst en del och idag har jag inte läst. Somnade på soffan tidigare och vaknade nyligen. Har tagit hand om disken nyss så snart tänkte jag göra mat. Men som sagt blivit en lugn helg. Igår lagade jag tacos hade tortilla bröd som jag har haft liggandes i frysen så länge så igår tog jag fram köttfärs och åt upp tortilla bröden.

Blev inte tacos med tacosås och krydda utan slängde ihop en egen med lite ingredienser jag hade hemma. Vilket fungerade det med och jag tyckte det var så gott. Hade ost hemma så det hade jag såklart.

Idag har jag även lagt upp en ny video denna video kom jag på i fredags att jag skulle göra.

Ni får jättegärna kolla och glöm inte att gilla videon. Vet att jag fick frågor om jag gör en recension av boken jag läser, ja det kommer en recension av boken. 😊Vet att många gillar mina bokrecensioner så en sån kommer.

Kram/Amanda

Länkregn och lugn dag

Hej!

Hur mår ni? Jag har bara tagit det lugnt idag. Kollat på youtube och sedan läst en liten stund. Sedan kom jag på mitt i läsningen att jag ska länka i Social media support & share group (swedish) idag. Så nu gör vi det.

Vi börjar med Hanna som länkar om ett inlägg om allt möjligt- https://hannafialotta.blogg.se/2020/february/ett-inlagg-om-lite-allt-mojligt.html?fbclid=IwAR2FEorqfSnr8X19EA-p92TYKzwyPv6GfMFF2FCPIWZQqaa5BxxbB3mWIiw#comment

Saramadeleine länkar om hon har bra eller dåligt självförtroende- https://www.saramadeleine.se/2020/02/18/jag-har-bra-eller-daligt-sjalvfortroende/?fbclid=IwAR1vErYs7_ZaW8rpRzIkZuFvoMs1Hx3dAYOWAb2yqvWrV7Ww0U7gQYPismU

Ullie länkar ett inlägg om i deras rum- http://weberskold.se/?fbclid=IwAR2WRsqIuxcQJYxK6X1jinRUEqTvP2UKvjkorNoVNXSWc_mNav4gdVFIEVI

Detta var alla som länkade denna gången. Nu ska jag gå och fixa lite mat och sedan ska jag nog fortsätta läsa. Jag har nu läst mer än hälften av boken ”de utvalda tankeläsaren” så nu är jag peppad på att avsluta första boken i serien.

Kram/Amanda

Ikeamöbler som ska monteras ihop får mig att…

Hej!

Hur mår ni? Jag mår bra jag tänkte att vi ska ta gårdagens och dagens utmaningar och igår var frågan: Ikeamöbler som ska monteras ihop får mig att…? Ja inte skrika iaf, jag kan tycka att det är rätt kul att montera möbler men det är ju lite pillrigt.

21 februari: Jag har lämnat en byggnad med skoskydd, sant eller falskt? Alltså dagens, nej jag skulle inte säga att jag har gjort det så det är falskt. Om ni också vill vara med i bloggutmaningen som madeleine har tryck då på https://www.saramadeleine.se/2020/01/30/bloggutmaning-29-dagar-i-februari/

Nu ska jag ta lugnt har jag tänkt, kom precis hem från att ha varit på ica och handlat lite gott blev bl.a lösvikt det är ju så gott. Sedan in på apoteket så det blev en liten runda idag. Men det blåste ute och var rätt kallt, hade dock en varm jacka på mig.

Kram/Amanda

Full fart

Hej!

Hur mår ni? Jag mår bra jag har precis tagit mig en varm och skön dusch. När jag kom hem från Västerås frös jag så mycket så jag hoppade in på en gång. Vilket var väldigt skönt för det var väldigt kallt ute. Men det gick bra på informationsmötet som jag var på angående kursen som börjar på måndag den 16 mars. Då börjar min Engelska kurs så idag fick jag göra ett nivåtest innan jag åkte därifrån. Men det gick bra tyckte jag och jag får reda på vilken delkurs jag börjar på om några dagar, då min lärare skickar mig mail om det. Jag tycker ju engelska är kul så detta ser jag fram emot.

Innan jag åkte hem hann jag gå in på espresso house och fika då jag var hungrig. Det blev tunt grovt bröd med avokado & mozzarella. Riktigt god har ni inte ätit den gör det. Så gott😍

Idag blev jag även upphämtad av farmor och hon skjutsade mig till ridningen och sedan hem så jag hann till mötet. Kul med ridning och skönt att inte behöva vänta på någon sjuktransport. Så jag är nöjd med min dag trots kylan. Nu blir det en lugn kväll.

Min senaste video som kom ut igår kväll. Kolla gärna!

Kram/Amanda

Vi fortsätter med bloggutmaningen

14 februari: Alla hjärtans dag idag, firar du denna dag? Som ni vet så firade jag inte den så mycket blev en lugn dag och kväll där jag rodde om mig själv.

15 februari: Butiksdöden är ett begrepp kring butiker som slår igen, hur är det med butiker på din ort? Ja det är butiker som stänger ner för att dom flesta åker in till Erikslund och handlar. Vilket jag kan tycka är lite synd att fler butiker i småstäder stänger ner.

16 februari: jag har aldrig förstått mig på… Denna var svår för jag brukar tänka att vi alla är olika men, något jag inte förstår mig på är människor som varje måndag hoppar upp ur sängen för att det är en ny vecka. Jag är inte en av dem som hoppar upp ur sängen på morgonen. Oavsett dag. Så det kanske är därför eller för att jag helt enkelt inte gillar måndagar.

17 februari: Jag är en i mängden när… Jag känner mig sällan som en i mängden jag har nog sällan känt så. Så jag vet inte hur jag ska svara på denna. Jag kan nog vara en i mängden men ändå känna mig ensam eller utanför.

18 februari: Jag har bra eller dåligt självförtroende? Haha jag skulle nog svara sådär. det kan bli bättre men nej jag har inte bra självförtroende. Det är något jag jobbar på att få bättre självförtroende.

19 februari: Skulle du påstå att du har tummen mitt i handen? Jag skulle påstå att jag kan ta hand om mig själv och trots att jag behöver hjälp då jag sitter i rullstol så försöker jag ändå fixa saker själv. Jag vill ju vara självständig. Vet dock inte om jag har svarat rätt på denna fråga då jag aldrig har hört det uttrycket.

Men så nu var vi ifatt. vilket känns bra. Har legat efter men nu är jag med igen vilket känns bra. För att vara med tryck då på https://www.saramadeleine.se/2020/01/30/bloggutmaning-29-dagar-i-februari/ för att komma till alla utmaningar.

Kram/Amanda